Granit

Granit är en hård sten som även är väldigt tålig mot värme, syra och nötning. För er som vill ha ett lite mer stryktåligt alternativ är en bänkskiva i granit det rätta valet.

Beställ er köksbänkskiva i granit till bra pris

Granitlika stenar lämpar sig otroligt bra som köksbänkskiva, men passar lika bra i erat badrum, som fönsterbänk, bord eller något annat projekt.

Vi har ett brett sortiment utav granitstenar. På våran hemsida hittar ni vårat standardsortiment av bänkskivor av granit till bra pris, men vårat sortiment sträcker sig längre än så och vi kan ordna de flesta granitstenarna på marknaden.

Granit kök

Allmänt om granit

Granitlika stentyper omfattar, förutom egentlig granit, även gnejs, diabas, syenit, gabbro, kvartsit m.fl.
Dessa är uppbyggda av hårda silikatmineral som är motståndskraftiga mot kemisk påverkan av t ex sura ämnen och mot mekanisk påverkan. Tål i allmänhet alla slags rengöringsmedel som används i hushållet vilket gör en bänkskivan väldigt lättskött.
Generellt rekommenderas granitlika stentyper som bänkskivor till kök då en köksbänkskiva i granit inte blir sliten lika snabbt som köksbänkskivor av andra material.
Bänkskiva med polerad eller slipad yta är ur teknisk synvinkel mycket lämplig för alla inredningsapplikationer.
Ythårdheten gör den mindre känslig för repor.
Grövre bearbetning, t.ex. flammad yta, är mindre lämplig med hänsyn till underhåll. Även slipad yta på enfärgade stensorter, t.ex. nero assoluto, kan vara mindre lämplig eftersom fläckar syns tämligen väl vilket du bör ha i åtanke när du skall välja en köksbänkskiva.

Underhåll utav granit

Granitstenar bör alltid impregneras med en tunn olja (t ex. Paraffinolja eller symaskinsolja).
Vid daglig rengöring på exempelvis en bänkskiva räcker det med en mirakeltrasaoch varmvatten. Om man har en polerad yta så skall man undvika upprepad användning utav andra kemikaliska rengöringsprodukter, detta kan resultera i att den polerade ytan mattas av.

Stäng meny